Hi ha un munt d’elements que un Community Manager ha de tenir en compte quan està fent el seguiment dels perfils socials dels seus clients. Però una de les més importants és la feina que ve després de tenir tots els continguts penjats: analitzar els resultats. Fer un bon seguiment dels resultats de les teves accions és molt important per saber si el que estàs fent està donant el resultat esperat o no. I aquí és on entren els seguidors, les impressions, l’engagement, l’abast i un llarg etcètera de mètriques per a xarxes socials.

Métricas para redes sociales Instagram

Tots aquests elements es coneixen com a KPI’s (Key Performance Indicators), és a dir, indicadors clau de rendiment de, en aquest cas, l’eficàcia de les teves accions a les xarxes socials. Els resultats d’aquests indicadors t’ajudaran a comprovar si ets a prop d’arribar als objectius que et vas marcar inicialment al teu pla de xarxes socials o si, per contra, has de canviar la direcció de la teva estratègia. A continuació, t’expliquem quines són les 4 mètriques imprescindibles que no poden faltar en el teu informe de xarxes socials, independentment de la plataforma que estiguis analitzant (Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest…):

  • Engagement o compromís: és el percentatge que mesura el grau de fidelització dels seguidors al compte, és a dir, com d’implicada està la teva audiència amb els continguts que publiques. L’engagement pot calcular-se segons l’abast de les publicacions o segons el nombre de seguidors del compte, i es fa a través de la suma dels m’agrada, els comentaris i els cops que s’ha compartit una publicació (i els “guardats” a Instagram!).
  • Reach o abast: és el nombre de persones que han vist la teva publicació. Compte! No s’ha de confondre amb les impressions, que són les vegades que una publicació ha estat vista (una sola persona pot haver vist un contingut més d’un cop, per exemple). Aquesta mètrica et serà molt útil a l’hora de saber si els teus continguts estan arribant molt lluny o no.
  • Nombre de comentaris per post: interactuen els teus seguidors amb els teus continguts? Comentar una publicació és una de les formes més ràpides de saber si als teus seguidors els agrada allò que publiques, així que no descuris aquest KPI!
  • Tràfic a la web: no tot s’acaba a Instagram, Facebook o Twitter. Si els teus seguidors estan realment interessats en els teus continguts, voldran saber més i segurament aniran a buscar més informació al teu lloc web. Des de Google Analytics, podràs comprovar quin percentatge de visites de la teva web provenen de les teves xarxes socials.

 

Et deus estar preguntant, “i els followers?”. El nombre de seguidors d’un compte és útil per mesurar inicialment el creixement d’un perfil, però es queda a la superfície a l’hora d’analitzar el rendiment d’una pàgina o com interactua l’audiència amb el compte.

Per molts seguidors que tingui una marca, si aquests no veuen ni interactuen amb les teves publicacions, no estarà arribant enlloc. De la mateixa manera, l’engagement, el reach, el nombre de comentaris per post i el tràfic a la web et seran més útils si els analitzes en conjunt i no per si mateixos.

A vegades és important tenir l’ajuda d’un professional per gestionar i analitzar els resultats de les xarxes socials. Si vols que et donem un cop de mà amb la gestió de les teves xarxes socials o amb el seguiment i anàlisi dels resultats, no dubtis a contactar amb nosaltres.

I tu, quines mètriques creus que són més interessants per mesurar els resultats a xarxes socials?